top of page

Dé ultieme Malinwa-cultheld

Geel & Rood magazine gaat op zoek naar dé ultieme cultheld die ooit de Geel-Rode kleuren verdedigde. Een cultheld is iemand die bewonderd werd door het publiek Achter De Kazerne, losstaand van het al dan niet hebben bereikt van sportieve successen. We denken aan opvallende figuren zowel op als naast het veld.

We weten het… Je kan generaties niet vergelijken en niet iedereen die stemt heeft alle spelers aan het werk gezien. Dus ook deze verkiezing is bij voorbaat oneerlijk. Daarom kiest Geel & Rood voor de WK-formule: het is één tornooi, op één moment en het is niet noodzakelijk de beste, de meest geliefde of de populairste die wint. De gedoodverfde favoriet, kan er zomaar uitvliegen in de eerste ronde. Slechts één ding is zeker: jullie beslissen.

Halve Finale

Deze ronde loopt tot zaterdag 16u

albertgoots.png

Philippe Albert vormde gedurende drie seizoen ons ankerpunt in de centrale verdediging. Waar hij verdedigend vaak lijf en leden in de strijd gooide, beschikte Albert ook over de durf om regelmatig naar voor op te rukken. Zijn sportieve prestaties werden onderschreven met de gouden schoen van 1992. Albert was een verdediger die passie en strijd verpersoonlijkte. 

Patje Boem Boem zat reeds in de herfst van zijn carrière toen hij maar liefst 25 competitiedoelpunten kwam maken in derde klasse. De spits, die er meer uitzag als een motard in plaats van voetballer, liet twee seizoenen lang de netten een ontelbaar keer trillen.

bjornurban.png

Bjorn Vleminckx was dan weer wel een klassiekere spits. In zijn eerste seizoen maakte hij zich reeds onsterfelijk met twee doelpunten tegen Lierse en eentje in de beslissende wedstrijd tegen Kortrijk tijdens de eindronde. De Witte van Puurs was na de wedstrijd steevast terug te vinden in de nieuwe kantine.

Als er ooit een verkiezing voor ultieme bad boy zou plaatsvinden, zou Urban wellicht met stip op 1 staan. De knotsgekke Hongaar leerde naar eigen zeggen "pintje" als eerst woord toen hij in België aankwam maar kon ook op het veld opvallen. Met zijn stevige vrije trappen bijvoorbeeld maar evenzeer met zijn middelvinger richting Anderlecht.

bottom of page