top of page

“Er is niets mis met groot te dromen. En met groot bedoelen we: GROOT”

De bekerfinale van de Dames U16: een dubbeltje op zijn kant?

Dit artikel verscheen in Geel & Rood "Bekefinale". Geschreven door Geert Clerbout. Foto door An Rogier.

Dat de voetbaljaargang 2022-2023 voor KV Mechelen stilaan lijkt uit te groeien tot een beker-grand cru, heeft de club niet enkel te danken aan het eerste elftal. Ook de Dames U16 van Malinwa jagen op het mooiste zilverwerk uit voetballand. Op 18 mei bekampen ze hun leeftijdsgenoten van Club Brugge in de finale van de Beker van België. Geel & Rood wikt en weegt de Mechelse kansen met kapitein Cristina Motte (15) en diepe

spits Jolien Verhoeven (14).

Cristina “Wat een onwaarschijnlijk seizoen is het al geweest! De focus lag natuurlijk op de Youth League,

waarin het voortreffelijk loopt. Binnenkort spelen we de halve finale tegen Standard. Hopelijk kunnen we

ons daar plaatsen voor de finale.”

Jolien “Eigenlijk zijn we dus nog in de running om de Youth League te winnen - om landskampioen te worden, dus - én om de Beker van België naar Mechelen te halen. Wie had dat voor het seizoen durven dromen?”


Cristina “Onze ambities waren vooraf inderdaad eerder gematigd. Er zijn veel nieuwe speelsters ingestroomd, waardoor we moesten bouwen aan een nieuw elftal. Goede en minder goede prestaties wisselden elkaar af. Maar na een tijdje pakte de mayonaise, zoals dat heet, en momenteel presteren we op een heel hoog niveau.”


Jolien “We hebben ook gewoon een heel goeie ploeg, vind ik. Ikzelf heb nog niet tegen Club Brugge gespeeld, onze tegenstander in de bekerfinale, maar naar verluidt hebben ook zij echt een heel sterk team.”


Cristina “Ik speelde vorig jaar in de Youth League al eens tegen Club, maar net als bij ons werd ook hun

ploeg flink door elkaar geschud, dus geen idee hoe goed ze precies zijn op dit moment. Ze schakelden Standard uit in de halve finale, ook een voortreffelijk team. Maar vrezen doen we Brugge zeker niet, hoor. In de halve finale versloegen we Anderlecht met duidelijke cijfers: 3-0. Kort voordien speelden we ook al op Anderlecht voor de Youth League, en die wedstrijd wonnen we ook. Net als vorig jaar, trouwens. (Knipoogt) Dus misschien zijn we wel gewoon de betere ploeg...”


Jolien “Die halve finale tegen Anderlecht was onvergetelijk. Ik scoorde het eerste doelpunt. Ik werd door

Axelle Bamps met een heel mooie doorsteekpass vrijgespeeld voor doel. Eerst redde de doelvrouw mijn schot nog, maar in de herneming zat hij. Bingo. Wauw! Zalig...”


Cristina “Op dit moment straalt onze ploeg veel vertrouwen uit. We geloven in onze kansen. De beker winnen zou fantastisch zijn. De Youth League winnen zou fantastisch zijn. En de dubbel winnen... Dat zou gewoon ongelooflijk zijn.”


Jolien “Ik geloof erin. Onze focus zit goed, we voeren de taken van de coach nauwgezet uit, we werken hard. Als we die mindset aanhouden en niet naast onze schoenen lopen, is veel mogelijk met deze ploeg.”


Cristina “Zeker en vast. Dit is nog maar de eerste keer dat we deelnemen aan de Beker van België, dan verwacht je natuurlijk niet om meteen de finale te bereiken. Maar plots sta je daar dus wel!”


Jolien “Ik ben nog zo jong, maar dit smaakt nu al naar meer. Het is op onze leeftijd moeilijk om in te

schatten waar onze persoonlijke limieten liggen. Ik vind dat je groot mag dromen. En met groot bedoel ik: GROOT. (lacht) Of dat nu KV Mechelen is, de Red Flames of wie weet zelfs ooit een carrière in het buitenland? Wie zal het zeggen? Blijven werken en de voetjes op de grond houden, dan zien we later wel waar het verhaal eindigt.”


Cristina “Ik zou al heel blij zijn wanneer ik later met KV Mechelen in de Super League kan aantreden. Héérlijk moet dat zijn! Ik heb Italiaans bloed, dus ik volg ook de competitie daar op de voet. Manuela Giugliano is een speelster naar mijn hart. Haar zien voetballen bij AS Roma doet me dromen. Ze heeft alles wat een moderne middenvelder goed maakt: ze heeft een enorme actieradius en een puntgave techniek, ze is snel, intelligent, doelgericht en ongelooflijk sterk in de recuperatie. Aan haar spiegel ik me weleens.”


Jolien “Ik heb niet echt idolen, maar ik probeer wel om veel op te steken van andere spelers of speelsters, door bijvoorbeeld naar YouTube-filmpjes van Romelu Lukaku, Erling Haaland of Vivianne Miedema te kijken.”


Cristina “Dromen doen we dus zeker. Maar eerst keihard werken. Om de finale van de Youth League te bereiken, en om die Beker van België de lucht in te steken. Het zou de wonderlijke bekroning van een

mooi seizoen zijn!”


De finale van de Beker van België bij de Meisjes U16 tussen KV Mechelen en Club Brugge wordt op donderdag 18 mei om 15 uur afgetrapt op Standard.

 

Geel & Rood verschijnt 3 maal per seizoen als hoogwaardig magazine vol spraakmakende interviews, tijdloze columns en vooral heel veel liefde voor de club van Geel & Rood en alles en iedereen die ermee te maken heeft.Kommentarer


bottom of page